Leave Your Message

O loʻo faʻamoemoe UK e faʻaitiitia le faʻaleagaina o le vai ma faʻasalaga mamafa, tulafono faatonutonu malosi

2024-09-11 09:31:15

Aso: Setema 6, 20243:07 AM GMT+8

 

fuytg.png

 

LONDON, Setema 5 (Reuters) - Ua faatulaga e Peretania se tulafono fou i le Aso Tofi e faamalosia ai le vaavaaiga a kamupani vai, faatasi ai ma faasalaga e aofia ai le falepuipui mo pule pe a latou faalavelaveina suesuega i le faaleagaina o vaitafe, vaituloto ma sami.

O le masaa o otaota vale i Peretania na maualuga le maualuga i le 2023, ma faateleina ai le ita o tagata lautele i le tulaga o vaitafe palapala o le atunuu ma kamupani tumaoti e nafa ma le filogia, e pei o le kamupani sili ona tele a le atunuu, Thames Water.

O le malo, lea na filifilia ia Iulai, na folafola o le a faamalosia le alamanuia e faaleleia, e ala i, mo se faataitaiga, tuuina atu le malosiaga o le vai e faasaina ponesi mo pule o kamupani.

“O lenei pili ose la’asaga taua tele i le toe fa’aleleia o le vai malepelepe,” o le saunoaga lea a le minisita o le siosiomaga, Steve Reed, i se saunoaga i le Thames Rowing Club i le Aso Tofi.

“O le a mautinoa ai o lo’o fa’atumauina e kamupani vai.”

Na ta‘ua e se punavai o le matagaluega a Reed e faapea o le a ia feiloai i le aufaipisinisi i se taimi vave i le vaiaso fou e saili ai e faatosina mai le faitau piliona pauna o tupe e manaomia e faamama ai le vai a Peretania.

"E ala i le faʻamalosia o tulafono faatonutonu ma le faʻamalosia i taimi uma, o le a tatou fausia ai tulaga e manaʻomia i se faʻataʻitaʻiga faʻatulafonoina a le vaega tumaoti e faatosina mai ai tupe faʻafaigaluega a le lalolagi e manaʻomia e toe fausia ai a tatou atinaʻe vai malepelepe," o lana tala lea.

Ua iai foi faitioga ona ua maua ponesi e pule o le vai e ui ina siisii ​​a’e le filogia o otaota.

O le pule sili o le Thames Water Chris Weston na totogi le 195,000 pauna ($256,620) ponesi mo le tolu masina o galuega i le amataga o lenei tausaga, mo se faataitaiga. E leʻi vave tali mai le kamupani i se talosaga mo se faʻamatalaga i le Aso Tofi.

Fai mai Reed o le pili o le a tuʻuina atu ai i le pulega o pisinisi Ofwat malosiaga fou e faʻasa ai ponesi faʻapitoa seivagana ua ausia e kamupani vai tulaga maualuga pe a oʻo i le puipuia o le siosiomaga, o latou tagata faʻatau, maufetuunaiga tau tupe ma noataga solitulafono.

O le maualuga o tupe teufaafaigaluega e manaʻomia e faʻaleleia ai alavai ma paipa, ma le tele o tagata faʻatau e tatau ona saofagā i pili maualuga, ua mafua ai le feeseeseaiga i le va o le Ofwat ma le au faʻatau.

I lalo o le tulafono fou ua fuafuaina, o le a tele le avanoa a le Ofisa o le Siosiomaga e faia ai moliaga faasolitulafono faasaga i pulega, ma sala mamafa ma otometi mo soligatulafono.

E mana'omia fo'i e Kamupani Suavai le fa'alauiloa tuto'atasi o le mata'ituina o fale talavai uma ma e mana'omia e kamupani ona fa'asalalau fuafuaga fa'aletausaga e fa'aitiitia ai le filogia.